Primăria Puchenii Mari

Anunțuri anul 2021➠Arderea miriștei, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă

Vă reamintim că arderea miriștei, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Evitați stimați concetățeni să ardeți resturi vegetale în gospodăria proprie sau, și mai rău, să le duceți pe domeniul public și să le ardeți acolo!
Focul se poate propaga foarte ușor la vecini dumneavoastră, pe miriști sau pe terenurile ce au culturi de toamnă și, pe lângă sancțiunea contravențională ce o veți avea de plătit, veți plăti și despăgubiri pentru pagubele înregistrate de vecini sau pentru compromiterea recoltelor din zonele afectate de incendii.
Se aplică o sancțiune contravențională cuprinsă între 3.000-6.000 lei pentru persone fizice și respectiv 25.000-50.000 lei pentru persoanele juridice pentru acest tip de abateri.

Resturile vegetale pot fi păstrate în gospodărie și transformate în compost. Dacă aveți resturi vegetale cu diametru mare, de exemplu crengi de copaci sau de pomi fructiferi, în curând vă vom oferi posibilitatea să le tocați, contracost, cu tocătorul tractat ce va fi achiziționat de Primărie.

Vă vom pune la dispoziție, în curând, un număr de telefon pentru a solicita acest tocător.

Materialul rezultat în urma procesului de tocare poate fi depus în compostor alături de frunze, iarbă, coji de ouă, cartofi, banane, etc.
Ceea ce rezultă în urma compostării poate fi folosit ca îngrășământ pentru plante.