Primăria Puchenii Mari

Anunțuri anul 2020➠Din 19 octombrie unitățile de educătie din Puchenii Mari sunt în scenariul galben

Astăzi, 19 octombrie 2020, a început cea de-a doua săptămână a scenariului galben de desfășurare a activităților educaționale din școlile comunei noastre ce presupune ca elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a să participe la cursuri, jumătate dintre ei față în față cu profesorii și cealaltă jumătate on-line.
De astăzi, elevii care săptămâna trecută au fost on-line sunt prezenți în clase, iar cei care au fost alături de profesori sunt în această săptămână în fața calculatoarelor, a laptopurilor, tabletelor sau telefoanelor.
Pentru că am vorbit de tablete, vă reamintim că am achiziționat din fonduri proprii ale comunei, 125 de astfel de dispozitive conectate la Internet, pentru elevi ce provin din familii cu posibilități materiale reduse, care au ajuns la acești copii înainte de declanșarea scenariului galben la nivel de comună.
Pentru a nu ne întâlni cu disfuncționalități în sistemul de predare online, am pus la dispoziția fiecărui cadru didactic ce predă la școlile comunei noastre câte un laptop, unitățile de învățământ au access la Internet și totodată Școala Puchenii Mari s-a preocupat de contractarea unui pachet educational ce cuprinde atât suita de aplicații dezvoltate de Microsoft cât și pe cea a Google.
Este un an atipic însă noi, cei de la Primăria Puchenii Mari, alături de dumneavoastră, ne dorim ca cei mici să nu piardă nici măcar o zi din procesul de învățământ și vom depune și pe mai departe eforturi pentru îmbunătățirea sistemului de predare online.